Afficher ce site en français | View this website in English

Bereikbaarheid

Hasselt is makkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen via een knooppunt van belangrijke verkeerswegen. Expo Hasselt bevindt zich samen met Ethias Arena, Ethias Theater, Plopsa Indoor, Versuz, Bar Ristorante Crudo, Jumpsquare en The Park in Park H (nieuwe benaming van de Grenslandhallensite). Wegwijzers vind je aan de drie Hasseltse afritten op de E313 Antwerpen – Luik en op de grote ring rond Hasselt. Je bereikt de zalen het vlotst via de afrit 29 (Hasselt-Oost).

Met de auto

Ruime parkeerterreinen

Park H beschikt over ruime parkeerterreinen. Geef in je gps ‘Trichterheideweg’ als bestemmingsadres in.

De parkeerterreinen A, B, C, D en E bieden plaats aan 2.720 auto’s.

Neem bij het binnenrijden een ticket aan de slagbomen. Let op: staat het licht op rood i.p.v. op groen boven bepaalde slagbomen, dan betekent dit daar alleen uitgereden kan worden. Je parkeerticket (5 euro) betaal je aan de automaten in de toegangshal. Betalen kan zowel voor als na of zelfs tijdens het evenement. Je ticket blijft gedurende heel je bezoek geldig.

Rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking

Er is een voorbehouden parkeerruimte aan de ingang van de Ethias Arena – Expo Hasselt voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking. Krijg je graag assistentie bij je verplaatsing van en naar het parkeerterrein, aarzel dan niet om een medewerker aan te spreken. Op de voorbehouden plaatsen wordt streng controle gehouden. Houd dus je Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, identiteitskaart en toegangsticket klaar om aan de parkeerwachters voor te leggen.

Tijdelijk minder mobiel?

Ben je tijdelijk minder mobiel door een ongeval of een ingreep en heb je geen Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, hou er dan rekening mee dat je dit zal moeten toelichten aan de parkeerwachters. Doe dit bij voorkeur met een dokters- of een ander medisch attest. Of neem op voorhand contact op via info@ethias-arena.be.

Kiss & Ride

Breng je iemand naar Expo Hasselt, dan kan je aan het begin van de Trichterheideweg ter hoogte van parkeerterrein C of aan de Gouverneur Verwilgensingel ter hoogte van parkeerterrein A je passagiers laten uitstappen en weer doorrijden. Of rijd het parkeerterrein op en neem een parkeerticket. Verlaat je het parkeerterrein binnen het uur, dan hoef je je parkeerticket niet te betalen.

Raadpleeg de verkeersinfo voor je vertrek

Informeer je via de radio of door de links hieronder aan te klikken over wegwerkzaamheden en eventuele fileproblemen in de buurt:

www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be

Huurauto nodig? Bel Europcar!

Op zoek naar een huurauto om je verplaatsing naar en van onze zaal te maken? Onze partner Europcar heeft een ruim aanbod auto’s aan zeer aantrekkelijke tarieven.

Raadpleeg www.europcar.be voor meer informatie.

Met de fiets

Aan Expo Hasselt bevindt zich een gloednieuwe fietsenstalling voor 48 fietsen.

Respect voor de buurt

Gelieve bij het verlaten van onze zalen geen zwerfvuil op de parkeerterreinen of in de straten achter te laten. We danken je voor je medewerking om de omgeving proper te houden.

Met trein en bus

Hou er rekening mee dat er ‘s avonds niet altijd een trein of bus terug huiswaarts is. Controleer dus of je vlot terug kan reizen.

Van aan het station is Park H bereikbaar met de bus. Bezoek je een evenement overdag, dan kan je van het busvervoer gebruikmaken. ‘s Avonds zijn er meestal geen bussen meer na afloop van het evenement.

Volgende buslijnen zorgen overdag voor een vlotte verbinding tussen het trein- en busstation van Hasselt en Park H. Op wandelafstand van Park H vind je langs de Universiteitslaan de bushalte Hasselt–Provinciehuis. Minstens om het halfuur wordt deze halte bediend door één van deze lijnen:

Stadslijn H3 Stokrooie/Kiewit–Godsheide
Streeklijn 20a Hasselt-Lanaken/Maastricht
Streeklijn 36 Hasselt–Genk
Streeklijn 45 Hasselt–Maaseik/Maastricht

Uurregelingen De Lijn